Get Adobe Flash player

Eindpresentatie Hartveilig Annen (Kern met pit)

Klik hier voor de Eindpresentatie van Hartveilig Annen (Kern met pit)

Geachte dames en heren, Op initiatief van de Commissie Dorpsbelangen van Annen is medio 2012 een actie ondernomen om te proberen een burgerhulpverleners netwerk op te zetten. Dit heeft geresulteerd in een aantal werkgroepen die tot stand hebben gebracht dat wat nu "Hartveilig Annen" heet. Ons doel: In staat zijn om bij hartfalen binnen de kritieke 6 minuten te starten met reanimeren met AED ter ondersteuning van de professionele hulpverlening. De ambulance heeft vaak een langere aanrijtijd dan de kritieke 6 minuten. Hierdoor nemen de overlevingskansen van het slachtoffer met hartfalen enorm af. Elke week worden er 300 mensen in Nederland getroffen door een hartstilstand. Deze slachtoffers hebben:

10% overlevingskans na het bellen van 112
20% overlevingskans na het bellen van 112 en er gestart wordt met reanimeren
70% overlevingskans na het bellen van 112, reanimeren in samenwerking met een AED binnen 6 minuten

In onze presentatie van vorig jaar hebben we het gehad over onze buurman die een hartstilstand kreeg en we helaas niet konden redden omdat er geen burgerhulpverleners waren gealarmeerd die konden reanimeren. Dit kon zo niet langer en we wilden hier iets aan gaan doen! We hebben onze plannen en doelen destijds met U besproken.
Nu ruim een jaar later kunnen we met trots vertellen dat we onze plannen hebben kunnen realiseren en onze doelen hebben gehaald. We zijn van 2 burgerhulpverleners gegroeid naar 63 en hebben 24 uur per dag de beschikking over 3 AED's die we kunnen inzetten tijdens een reanimatie. Op 4 mei 2013 hebben we onder grote belangstelling van de inwoners van Annen en de lokale media de 6 minuten zone officieel in gebruik genomen. De goed opgeleide burgerhulpverleners staan dag en nacht belangeloos klaar om een dorpsgenoot met hartfalen te helpen.