Een reanimatie kan een indrukwekkende en emotionele ervaring zijn. Wanneer jij daar behoefte aan hebt, bieden wij of een aangewezen instantie je een luisterend oor. Blijf er niet mee rondlopen! Het is aan jou wanneer je deze hulp inroept. Dat kan direct na de reanimatie zijn of misschien heb je hier pas na een aantal dagen of weken behoefte aan. 

Nadat je een reanimatieoproep hebt gehad, staat er in de app of Mijn HartslagNu een vragenlijst klaar om in te vullen. Je krijgt hier ook automatisch een e-mail van. In deze vragenlijst kun je aangeven of je behoefte hebt aan nazorg. Als je dit aangeeft, neemt hartslagnu contact met je op.

Nazorg
Vul je bij deze vraag 'ja' in, dan neemt hartslagnu contact met jou op

NAPRATEN

Contact met u als burgerhulpverlener is voor Hartveilig Annen erg belangrijk. Naast de  trainingen is het belangrijk om contact met u te hebben direct nadat u bent ingezet bij een reanimatie!

Het komt vaak voor dat een reanimatie niet mag baten. Het gevaar voor de burgerhulpverlener is dat deze zich hier schuldig of onterecht verantwoordelijk voor gaat voelen. Burgerhulpverleners denken vaak wat heb ik fout gedaan? Hierop krijgt u geen antwoord. De patiënt overlijdt helaas vaker door een andere oorzaak dan aan ventrikel fibrilleren. Een AED functioneert alleen bij ventrikel fibrilleren. Dus, nogmaals, niet de slechte afloop bij Uw functioneren zoeken.

Hartveilig Annen wil graag van u weten hoe de reanimatie is verlopen, of de AED al dan niet is gebruikt en of u over de inzet wilt napraten. Een reanimatie en eventueel overlijden is een heftige emotionele gebeurtenis, het is normaal dat u hierover na wilt praten.

Wat te doen nadat u bent ingezet bij een reanimatie:

Laat het Hartveilig Annen weten, bij voorkeur per mail burgerhulpverlening@live.nl. Geef aan of u de AED gebruikt heeft of niet.

Geef in uw mail duidelijk aan of u behoefte heeft aan een gesprek, dan wordt dit op de korte termijn gerealiseerd. Neem de tijd en de rust om de ervaring te verwerken. Ga uit van twee maanden verwerkingstijd. Indien u na twee maanden nog steeds ‘last’ heeft van de uitgevoerde reanimatie geef dit dan aan. Indien aanvullende hulp wenselijk dan wel noodzakelijk is, dan zal Hartveilig Annen dit voor u coördineren.